På Svenska

Ädelstenar är vår passion och vi älskar verkligen vad vi gör!


Vid Swedish Gem Lab är vi stolta över vår hängivenhet till identifiering och klassificering av ädelstenar som används i den inhemska såväl som den internationella juvelbranschen. I dagens värld finns många utmaningar att övervinna med avseende på ädelstenar och pärlor. Först och främst måste det säkerställas att era produkter är korrekt identifierade med avseende på om de är naturliga/syntetiska och även om de är behandlade på något sätt. Allt handlar om trovärdighet och att hålla ert goda rykte intakt. En annan viktig aspekt är frågan om etiskt och miljömässigt sunda produkter som vi alltid försöker säkerställa genom hårda krav på våra underleverantörer. Swedish Gem Lab följer alla rekommendationer från CIBJO med avseende på affärsetik, nomenklatur, laboratoriemetodik och övriga "blue books".

En Hög Etisk Nivå


Swedish Gem Lab ihåller sig till de tuffaste etiska riktlinjerna i branschen. Wi har en stark integritet för att skydda och ta hand om våra kunder. Ingen information om våra kunder eller deras produkter lämnas någonsin till tredje part. Vi är också stolta över vår egen produktion av slipade stenar som tillverkas med råmaterial från våra internationella leverantörer vilka alla följer våra strikta krav på god etisk, social och miljömässig hantering i ursprungsläderna. Våra leverantörer ger alltid, i någon form, tillbaka till samhället genom att stötta exempelvis skol-, vatten- och vårdprojekt i närområdet. Vi utfärda inga rapporter på vår egen produktion men varje sten kommer med en Ädelstensdeklaration som vi står bakom till 100%.

ÄDELSTENSRAPPORTER


Våra ädelstensrapporter kommer i två former. Så kallade Briefs och Fullständiga rapporter. Briefs är tryckta på kreditkortsstora plastkort och är färgkodade för att man med en snabb blick ska kunna avgöra om stenen är naturlig och/eller behandlad.


Läs Mer

IDENTIFIERING


Vi garanterar korrekt identifiering av era slipade eller råa ädelstenar. Identifieringen kan lämnas som ett skriftligt utlåtande eller som någon av våra två typer av rapporter.
Läs Mer

ID AV BEHANDLING


Mängden behandlade ädelstenar har ökat kraftigt de senaste tio åren. Idag behndlas flera typer av stenar vilka tidigare högst ovanligt påträffades med någon form av behandling. De kan vara allt från oljade/epoxybehandlade till ytbehandlade.


Läs Mer

...Moreover, I have in my library certain books by authors now living, whom I would under no circumstances name… containing, for example, information on how to make a sardonychus (sardonyx) from a sarda (carnelian, in part sard): in other words, how to transform one stone into another. To tell the truth, there is no fraud or deceit in the world that yields greater gain and profit than that of counterfeiting gems.


- PLINIUS 23–79 e.kr, History of the World, via Richard W Hughes från Lotus Gemology -