Om oss

OM OSS

The Gem Lab


Labbet drivs av Conny Forsberg (FGA). Internationellt känd gemmolog under paraplyet av sitt företag Swedish Gem AB. Ägaren har mer än 30 års erfarenhet från branschen och som ädelstensslipare. Publicerad i flera branschpublikationer. Som exempel kan nämnas Gemology Today och Gems & Gemology. Som fotomikrograf har Conny fått bilder av inneslutningar publicerade i både branschpublikationer och i gemmologisk litteratur.


Labbet är utrustat med den senaste tekniken i avseende på gemmologiska instrument. Från standardverktyg till moderna spektrometrar och vi har kunskapen att använda dem på rätt sätt vilket ger Swedish Gem Lab en ledande position nationellt.


Vi kan stå till tjänst med alla typer av gemmologiska tjänster. Från ädelstensidentifiering till avancerade analyser av behandling i Rubiner, Safirer, Smaragder, Pärlor och Jade, för att nämna några.


Kontakta oss gärna om ni önskar ytterligare information.

SGL är ett professionellt och välutrustat ädelstenslaboratorium centralt beläget i södra Sverige

Kvalifikationer


  • Fellow member av Gem-A (FGA)
  • Accredited Senior Gemologist (AGA)
  • Diamond Grader (HRD)
  • Medelm av Sveriges Gemmologiska Riksförening
  • Delägare Scandinavian Gem Academy
  • Delarrangör av Scandinavian Gem Symposium

Erfarenhet


Branscherfarenhet sedan 1987

Raman och PL spektrometer

Ett av de nödvändiga instrumenten i ett modernt ädelstenslaboratorium. Det används för att identifiera ädelstenar, upptäcka vissa typer av behandling i Pärlor, Korall och Jade. Det kan också användas för att skilja syntetisk och/eller värmebehandlad Spinell från naturlig obehandlad.

FTIR-spektrometer

Idag ett gemmologiskt verktyg som anses vara obligatoriskt i ett professionellt och modernt ädelstenslaboratorium. Det kan användas till typklassificering av Diamanter, detektering av olika typer av behandlingar i många stenar och för att särskilja syntetisk Kvarts, Alexandrit och Beryll från naturlig. I kombination med okulär undersökning används det för att bedöma arten och mängden klarhetsbehandling i Smaragder och andra ädelstenar.

Mikroskopet

Ett av labbets mikroskop, ett Wild M3Z. Mikroskopet är fortfarande det viktigaste instrumentet i labbet om man inte räknar in den mänskliga hjärnan och dess erfarenheter. Labbet har ytterligare ett par mikroskop i form av ett Wild M400 för fotodokumentation av inneslutningar samt ett Olympus BH-2 högförstorande.

Swedish Gem Lab


A modern and well equipped gemmological laboratory. State of the art tools from MAGI makes us well prepared for the difficult tasks of identifying gemstones and their treatments. Please do not hesitate to contact us if you have any questions.

Swedish Gem Lab wholeheartedly recommends the tools from MAGI

CONTACT US

+46 76 308 44 14

EU VAT and F-skatt registered.

Payments:

Invoice, PayPal or Credit Card.


Privacy Statement

OPENING HOURS


By appointment only. Please contact us to book a suaitable time. We are commonly reachable via telephone the following hours.


Monday - Friday: 08:30 to 20:00

By e-mail and text message, any time.

© Copyright. All Rights Reserved.